14 nov

Severdigheter

 • Marbella: Marbellas historiske sentrum består av smale, brosteinsbelagte gater og hvitkalkede hus med fargerike skodder. Midt i gamlebyen ligger Appelsintorget – «Plaza de Los Naranjos» – en sjarmerende plass med appelsintrær, mange restauranter og små butikker. Flere historiske kirker og bygninger befinner seg i dette området – deriblant Santiago-kirken fra 1400-tallet og rådhuset fra 1568. I gamlebyen kan man også se rester av muren som omkranset byen.
 • Gibraltar:Europas eneste gjenværende koloni er et perfekt mål for en dagstur hvis du er på ferie på den spanske solkysten. Et vrimmel av puber, bobbyer og den herlige luften av fish and chips gir deg ingen grunn til å tvile på at Gibraltar er så britisk som det er mulig å bli. Det er verdt å få med seg en tur til Top of the Rock, 450 meters høyde. Her ser du over til Marokko og Spanias solkyst mens de kjente haleløse apekattene vrimler rundt føttene dine.
 • Ronda: ligger omtrent 100 km fra Malaga, og er perfekt for en dagstur evt med en overnatting. Innbyggerne i Ronda er direkte etterkommere av et fjellfolk som i mange århundrer levde i dette området fullstendig isolert fra omverdenen. Byen er som et ørnereir som klistrer seg til toppen av et klippemassiv midt i et vilt fjelllandskap som en gang ga ly for smuglere og landeveisrøvere. Loddrette og nesten 100 meter høye klippevegger omgir Ronda på tre kanter. Tyrefektingens opprinnelse skriver seg fra Ronda og et besøk på stadion med museet under er verd et besøk.
 • Mijas: en nydelig liten by som ligger i fjellveggen 15 minutter i bil fra Calahonda. Det er en 8 km lang kronglete vei opp til den hvitkalkede byen i 425 meters høyde. Her ligger suvernirbutikker og restauranter tett i tett blandt trange gater og bratte trapper. Her finner man også Spanias eneste firkantede tyrefekterarena med museum, en nydelig kirke og en fantastisk utsikt over solkysten.
 • Puerto Banus: Rikmannsparadis med en havn med omtrent 1000 fartøyer,noen av yachtene er enorme. Masse små butikker, restauranter, cafeer, enda flere nyrike russere og wannabees;-) – ca 20 minutter i bil fra Calahonda.
 • Casares: en liten perle blandt de andalusiske fjelllandsbyene med ca 3400 innbyggere. 14 km fra kystenCasares ble grunnlagt i romertiden og skal være oppkalt etter selveste Julius Cæsar.
 • Estepona: En vakker liten fiskelandsby mellom Marbella og Gibraltar – den siste på Costa del Sol.20 km lang strand, perfekt for de som liker bading og vannsport. Fiskerihavnen er den største vest for Malaga. Vi kan også anbefale å leie båt ut fra Estepona der vi hadde en fantastisk tur med Catamaran.
 • Benalmadena: Ligger øst for Calahonda og midt mellom Fungerola og Torremolinos. Benalmádena er delt inn i 3 hovedområder, som kombinerer
  en tradisjonell spansk landsby med en moderne kystresort. Benalmádena sentrum ligger litt i høyden, en typisk hvitkalket andalusisk landsby og ”Arroyo de la Miel”, et livlig boligområde. Nede ved kysten finner du de prisbelønte strendene langs Benalmádena Costa. Benalmádena er et flott sted med attraksjoner for hele familien. På kysten finner dere «SeaLife akvarium» og «Selwo Marina», hvor det finnes blant annet delfiner og seler. Videre oppover finner dere «Paloma Park», et grønt areal med innsjø og ville dyr. Kystens eldste og største fornøyelsespark heter «Tivoli World» og ligger også her.
 • Shopping: Foruten småbutikker rundt om i nevnte byer kan vi anbefale kjøpesenteret La Canda (enormt stort) som du vil se på høyre side om du kjører A7 mot Puerto Banus. For de mer merke/motebeviste anbefales butikkene i Puerto Banus eller kjøpesenteret Cortes Ingles.